2010. december 6., hétfő

A KRISTÁLYGYÓGYÁSZATRÓL


A kristáygyógyászat története, jelen helyzete

A föld ismert történelmi, és a legendák világába vesző régmúlt korszakaiban élő népeknél egyaránt nagy megbecsülés övezte a természet erőit, ahonnan a természetes gyógyászati rendszerek alapelemei származnak. Kr.e. 1600-ból származnak azok az ismert leírások, amelyek a kristályok gyógyító erejére vonatkoznak, bár feltételezzük, hogy a kristálygyógyászat közel egyidős az emberiséggel. Az ősi civilizációkban a gyógyítás és a hatalom forrásai voltak, információ- és energiahordozóként használták őket. Olyan geometriai mintákat fejlesztettek ki, mellyel energiamezőket hoztak létre. Mivel a nemeskövek hatalmas finomenergia mezőket hoznak létre, energiájukkal kultikus tárgyakat, oltárokat, templomokat, szent kapukat, kultikus helyeket és vallási ceremóniákat lehetett erősíteni és védeni, a ceremóniák és rituálék alkalmasak az elemek (föld, víz, tűz, levegő) erőinek összekapcsolására. Így erősíteni lehet a kapcsolatot a kozmoszhoz, az ős-alaphoz. Ezeket a rituálékat, ceremóniákat megfelelő időpontokhoz kötötték, mint például hold-tölte, napforduló, nap-éjegyenlőség, stb., ugyanis ezeken a napokon az atmoszféra energiával nagyon telítetté válik.
Kína és India szent kolostoraiban hosszú hónapokon keresztül az akkori egyszerű módszerekkel különleges alakú köveket tudtak csiszolni, melyet, ha a beteg a kezébe vett, rövidesen érezte hatását. Energiapályáin - meridiánvonalai mentén - kialakult az egyenletes energiaáramlás. Egyiptom papjai, papnői, akik egyben gyógyítók is voltak, sok nemeskövet viseltek testükön. Ez azt a célt szolgálta, hogy feltöltődjenek olyan erővel, amelyet a betegeknek tovább tudnak adni.

Hippokratesz, az orvostudományok atyja is foglalkozik műveiben a kristályokkal. Pilusz pedig (i.e.93-ban) Természettudományos Enciklopédiájában rendszerezi őket. Ez idő tájban alakul ki a kristályok és drágakövek ezoterikus jellege, amely napjainkban kiteljesedni látszik. Gondoljunk csak a védő, segítő, gyógyító és szerencsekövek sokaságára.
Amit azonban az emberiség a kristályokkal kapcsolatban a régmúlt időkben megtanult, lassan feledésbe merült, az ismeretek egy része elveszett, és a megmaradó ismereteknek pedig a materialista meghatározása erősödött fel. Az emberek anyagi világhoz való kapcsolata mind erősebb lett, a kristályok értékét a szépségük és ritkaságuk fejezte ki.


 A gyógyítás tulajdonképpen mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már mindenki tudja, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen  ez egyenlő a tüneti kezeléssel. 
A problémák okának forrását a lélekben kell megkeresni.


A fizikusok is bebizonyították és mérésekkel igazolták, hogy a kristályok egymástól teljesen eltérő erőtérrel rendelkeznek - rezegnek. És miért ne lenne meg e tulajdonságuk, hiszen keletkezésüknél a Föld leghatalmasabb erői bábáskodtak, kezdve a vulkáni működéstől a fényjelenségeken és légköri hatásokon          
                                                      keresztül egészen a múló időig. 

Ez utóbbinak különösen fontos szerep jut az ásványok, kristályok keletkezésében, hiszen a legértékesebb drágakövek az emberi képzelet számára felfoghatatlanul hosszú idő alatt alakulnak ki.
A feledésbe merült információk az elmúlt évek során fokozatosan kerültek a figyelem középpontjába. Kezdik az emberek újra megtapasztalni, hogy a kristályenergia valóságos, a kristályok képesek együtt rezegni más tárgyakkal, élő szervezetekkel. Az ezzel kapcsolatos tudás az újkorban feledésbe látszott merülni, majd századunk utolsó harmadában kezdtük újra felfedezni és alkalmazni, mint a tradicionális orvoslást támogató önálló terápiát. 


Terjedését segíti az az egyre nyilvánvalóbb tény, hogy az emberiség egy új korszak kezdetének küszöbén áll, ez a Vízöntő Kristály Korszak. Földünk elérkezett fejlődésének ahhoz a kritikus szakaszához, melyben meg kell nyitnia önmagát (mint evolúciója kezdetén), hogy megismerjen új energiaforrásokat, energia-információ hordozókat, tárolókat. A Vízöntő-korszak a Kristályenergia korszakává válhat. Ez az új energia a Kristály-Tér-Erő.